REKLAM ALANI

Yazar adayını kitaba kavuşturan atölye: AYB Balkanlar 68. Mürekkebi Kurumadan Toplantısı

Yazar adayını kitaba kavuşturan atölye: AYB Balkanlar 68. Mürekkebi Kurumadan Toplantısı
REKLAM ALANI



Ortak bir kültürün, ortak bir dilin, ortak hayallerin buluşması olarak değerlendirilen AYB Balkanlar 68. Mürekkebi Kurumadan Toplantısına “Balkanlar” ve “Bala Balkan” Online Yazarlık Atölyeleri katılımcıları yer alırken, yazar adayları tarafından birbirinden güzel hikayeler okundu.  

Türklerinin yeni nesilleri arasında Türkçe kullanımı ve Türkçe edebiyatı desteklemek ve geliştirmek için Online Yazarlık Atölyesi Avrasya Yazarlar Birliği tarafından TİKA’nın destekleri, MATÜSİTEB ve Balkan Yazarlar Birliği’nin işbirliğiyle 2019 yılından bu yana uygulanmaktadır. 

Gece çevrim için yapılan toplantıda, TİKA Başkan Yardımcısı Dr. Mahmut Çevik, Avrasya Yazarlar Birliği Başkanı Ufuk Tuzman, Balkan Yazarlar Briliği Başkanı Mürteza Sulooca, atölye hocaları Ataman Kalebozan, Osman Çeviksoy ve Nurhan Buhan  ile Atölyeler Koordinatörü Burcu Ali katıldı. 

REKLAM ALANI

Toplantıda, çevrim içi atölyenin fikir babası ve AYB Kurucu Başkan Dr. Yakup Ömeroğlu rahmetle anıldı. 

Toplantı moderatörlüğünü Ataman Kalebozan yaparken, katılımcıları ilk olarak Avrasya Yazarlar Birliği Başkanı Ufuk Tuzman selamladı. 

Tuzman, “Bu proje ile Balkanlardaki kardeşlerimizin Türkçe ve Türkçenin gelişimi ile alakalı olan, yüreğimizin en derinlerinden gelen sevdamızı canlandırmaktı. Kendimizi ifade edebileceğimiz ve milli değerlerimiz içinde bir yıldız gibi sönmesini hiç arzulamadığımı Türklük şuuru ve Türkçemizle ilgili yapılmış çok çok büyük bir çalışma olduğunu” belirtti.  Tuzman, baştan itibaren verdiği destek nedeniyle, güzide kuruluşumuz TİKA’ya teşekkür etti. 

Çevik: Türk dilini ve kültürünü Balkan coğrafyasında yaygınlaştırmada büyük katkı sunan bu projeye baktıkça, mutlu oluyoruz

Projenin hayat bulması ve devam etmesinde güçlü isimlerden biri olan ve vizyonu ve görüşleri ile atölye çalışmalarını cesaretlendiren TİKA Başkan Yardımcısı Dr. Mahmut Çevik, “Türk dili ve kültürünün, tarihinin daha geniş kitlelere yayılması, kayıt altına alınması için böyle bir atölyenin kurulması için teklif geldiğinde kurumsal bazda da amacımızın bu olduğunu ifade ederek, destek olduk. 

Başlangıçtan bu yana değişik programlarınıza iştirak ederek, emeklerin boşa gitmediğine şahit olduğunu belirten Çevik, Türk dilini ve kültürünü Balkan coğrafyasında yaygınlaştırmada büyük katkı sunan bu projeye baktıkça, mutlu olduklarını ifade etti. 

Balkan Yazarlar Briliği Başkanı Mürteza Sulooca, bu atölyeyi niye yapıyoruz? Sorunsun cevabının, Yüzyıllardır Türk ve İslam medeniyetinin önemli merkezleri olan Üsküp, Prizren, Gümülcine, Köstence’de Türk dili, Türk kültürünün, Türk inancının, Türk Tarihinin yaşatmak olduğunu belirtti. Bunu da sizler yaşattığınız için sizlerle guruluyuz dedi. 

Ayrıca Atölye hocaları ve katılımcıları da atölye ile ilgili fikirlerini ifade ederek, hikayelerini okudu.



Source link

REKLAM ALANI
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ