REKLAM ALANI

“SODİMER Balkanlar Eğitim Programı”nın ikincisi Üsküp’te gerçekleşti

“SODİMER Balkanlar Eğitim Programı”nın ikincisi Üsküp’te gerçekleşti
REKLAM ALANI

Sosyal Medya ve Dijital Güvenlik Eğitim Araştırma Derneği (SODİMER) tarafından geliştirilen ve uygulamaya konulan Balkanlar Eğitim Programı’nın ikinci aşaması bugün, Kuzey Makedonya’nın başkenti Üsküp’te gerçekleştirildi.

Geçtiğimiz aylarda Üsküp “Tefeyyüz” İlkokulunda başlatılan ve Tefeyyüz okulu öğretmenlerine özel olarak gerçekleştirilen programın kapsamı bu kez genişletilerek, Üsküp genelinde görev yapan Türk öğretmenlere açık hale getirildi.

REKLAM ALANI

Bugün de “Tefeyyüz” İlkokulunda ikincisinin gerçekleştirildiği seminere T.C. Üsküp Büyükelçiliği Eğitim Müşaviri Ali Rıza Altunel, öğretim üyeleri, Üsküp ve Üsküp dışından öğretmenler ve veliler katıldı.  

“Bu seminerin düzenlenmesinde emek veren herkese teşekkür ediyorum”

Böyle bir seminerin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür eden T.C. Üsküp Büyükelçiliği Eğitim Müşaviri Ali Rıza Altunel, “Yıl boyunca öğrencileriniz için verdiğiniz emekleri yeni dönemde daha yenilenmiş, farklı hususlarda kendinizi geliştirmiş, günümüz teknolojisine, günümüz bilgisine, günümüz becerilerine sahip olarak, yeniden hazırlanarak, öğrencilerinizin karşısına çıkma konusunda, başta müdürümüz olmak üzere hepinizin gayretini görüyorum. Hocalarıma, öğretmenlerime teşekkür ediyorum” diyerek, öğretmenlere yönelik Kalkandelen’deki Maarif okulunun kampüsünde yeni bir eğitim programının düzenleneceğini söyledi.

“Programın amacı, Balkanlar’daki Türk öğretmenlerinin niteliğini geliştirmek”

Programın temel amacının, Balkanlar’daki Türk öğretmenlerin niteliğini geliştirmek; yeni, çağdaş, farklı gelişmelerle tanıştırmak ve eğitim-öğretim niteliğini artırmak olduğunu ifade eden SODİMER Başkanı Prof. Dr. Levent Eraslan, “Bu amaçla, özellikle öğretmenlerimizin eğitimini çok önemsiyoruz. Dört periyodluk çalışmamızın ikincisini bugün, özellikle Türkçe öğretimi, sınıf yönetimi ve öğretim teknolojileri alanında gerçekleştiriyoruz. İlkinde, Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite ve Üstün Yetenekler çalışması yapmıştık” diye ifade etti.

Üçüncü büyük çalışmalarını Kosova’da yapacaklarını belirten Eraslan, “Üçüncü çalışmamızı Kosova’da, oradaki Türk öğretmenleriyle gerçekleştireceğiz. Daha sonra ise Arnavutluk ve diğer Balkan ülkelerinde bunları planlıyoruz” dedi.

Bu seminerlerin önemine değinen Prof. Dr. Levent Eraslan, “Özellikle Tefeyyüz okulu, Balkanlar’da sadece bir okul ya da bina değil. Burası, Balkan Türklüğünün bir simge mekânı. Çünkü, Tanzimat Dönemi’nden beri 144 yıllık Türkçe eğitim veren bir okul. Bu niye önemli? Bu dilin öğretimiyle ilgili önemli. Türkçe öğretin ve Türkçe konuşun. Çünkü dili kaybettiğiniz zaman kimliğinizi de kaybedersiniz. Özellikle böylesi yerlerde, farklı etnisitelerin olduğu yerlerde, azınlık olunan yerlerde dil baskısı mevcuttur. İnsan kendi ana dilini unutursa bir süre sonra da kimliğini, aidiyetini ve yaşam damarlarını da kaybetmiş olacaktır” ifadelerinde bulundu.

Makedonya’daki Türkçe eğitime de değinen Eraslan, “Dil dediğimiz bir bayrak. Fazıl Hüsnü’nün ifade ettiği gibi, ‘Türkçe ses bayrağım’ diyor. Bunun yaşatılmasında siz medya kuruluşları da çok büyük görev yapıyorsunuz. Makedonya Devleti’nin farklı dillerde yayın yapmaya olanak sağlaması çok değerli ve çok önemli. Bunların olmadığı coğrafyaları da biliyoruz. O yüzden, herhangi bir kısıtlama, herhangi bir engellemenin olmadığı ve fakat Türkçemizin daha geliştirilmesi, daha önsemsenmesi gerektiğini düşünüyorum” dedi.

“Bu seminerin ikisinin de Tefeyyüz okulunda düzenlenmesi çok önemli”

Bu seminerin ilkini Mayıs ayında gerçekleştirdiklerini ifade eden Tefeyyüz İlkokulu Müdürü Salaydin Zekir, bu seminerlerin özellikle Tefeyyüz okulunda yapılmasının oldukça önemli olduğunu söyledi.

Zekir, “SODİMER ve Halkbank’ın desteğiyle hocalarımız, Türk öğretmenlerine, Türkiye’deki Millî Eğitim Bakanlığı’nın Maarif modelini Makedonya’daki Türk okullarının öğretmenlerine aktararak bir yenilik sağlayacaktır” dedi.

Öğretmenlere Farklı Konularda Seminerler ve İnteraktif Atölye Çalışmaları Sunulacak

Dört gün sürecek eğitim programı kapsamında, katılımcılara Eğitimin Geleceği: Yeni Bir Çağın Eşiğinde, Sınıf Yönetimi ve Öğretim Teknolojileri ve Öğretim Yaklaşımları ve Türkçe Öğretimi konulu seminerler ve interaktif atölye çalışmaları sunulacak.

Eğitim programı, SODİMER Başkanı Prof. Dr. Levent Eraslan koordinasyonunda; SODİMER Başkan Yardımcıları Prof. Dr. Emre Ünal ve Savaş Özen’in akademik katkılarıyla yürütülüyor.

Programın planlama ve uygulanma sürecinde ise T.C. Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Yusuf Tekin ve programın hayata geçirilmesinde Halkbank Makedonya Genel Müdürü Doç. Dr. Bilal Sucubaşı’nın destekleri bulunuyor.

Bizi takip edin ,balkanları birlikte keşfedelim.!

REKLAM ALANI
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ